Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, a przy tym szybkie w wykonaniu. Świetna przekąska lub szybki obiad.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Składniki
Ser ścieram na tarce o średnich oczkach. Szynkę tnę w paski. Pieczarki myję, obieram i szatkuję. Do rondla wlewam trochę oleju. Na rozgrzanym oleju podsmażam pieczarki, aż wyparuje z nich nadmiar wody. Pod koniec smażenia dodaję odrobinę soli i pieprzu.
Cebulę obieram i szatkuję, a następnie lekko podsmażam na patelni z odrobiną oleju. Zeszkloną cebulę dodaję do pieczarek i dokładnie wszystko ze sobą łączę. Bułki przecinam na pół, smaruję keczupem, a następnie nakładam pieczarki, starty ser i szynkę.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piekę około 5 minut.