Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące domowe zapiekanki, gotowe w 15 minut. Wystarczą pieczarki, bagietki i ulubione dodatki .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój. Cebule obierz pokrój w paski . Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebule, podsmaż 2-3 minuty, dodaj pieczarki, posyp solą i pieprzem i smaż około 10 minut do odparowania wody .
Bagietki przekrój na pół każdą połówkę posmaruj majonezem i ketchupem, ułóż podsmażone pieczarki .
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp zapiekanki . Piec około 5-7 minut w temperaturze 180 st.
Zapiekanki podajemy z ulubionymi dodatkami np. ketchupem.