Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące domowe zapiekanki, gotowe w 15 minut. Wystarczą pieczarki, bagietki i ulubione dodatki .
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31313
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31313
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój. Cebule obierz pokrój w paski . Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebule, podsmaż 2-3 minuty, dodaj pieczarki, posyp solą i pieprzem i smaż około 10 minut do odparowania wody .
Bagietki przekrój na pół każdą połówkę posmaruj majonezem i ketchupem, ułóż podsmażone pieczarki .
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp zapiekanki . Piec około 5-7 minut w temperaturze 180 st.
Zapiekanki podajemy z ulubionymi dodatkami np. ketchupem.