Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec z jabłkiem i cebulą z dodatkiem ogóreczka kiszonego sprawi, że nie potrafisz sobie odmówić kolejnej pajdy chleba. Przepis na smalec lub jak mówią na Śląsku, smalec ze szpyrkami jest bardzo prosty.
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19132
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 426
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8981
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19132
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 426
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8981
Składniki
Słoninę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a czosnek posiekaj drobno.
Słoninę zacznij topić na małym ogniu.
Gdy słonina zacznie się rumienić, dorzuć cebulę i czosnek.
Jeśli skwarki i cebula są już zarumienione, dodaj starte jabłko. Przypraw solą i pieprzem.
Całość przelej do salaterki lub glinianego pojemnika. Odstaw do ostygnięcia.
Smalec przechowuj w lodówce. Najlepiej 10 minut przed spożyciem wyciągnij go z lodówki, wtedy smakuje zdecydowanie lepiej.