Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec z jabłkiem i cebulą z dodatkiem ogóreczka kiszonego sprawi, że nie potrafisz sobie odmówić kolejnej pajdy chleba. Przepis na smalec lub jak mówią na Śląsku, smalec ze szpyrkami jest bardzo prosty.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 399
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 399
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Składniki
Słoninę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a czosnek posiekaj drobno.
Słoninę zacznij topić na małym ogniu.
Gdy słonina zacznie się rumienić, dorzuć cebulę i czosnek.
Jeśli skwarki i cebula są już zarumienione, dodaj starte jabłko. Przypraw solą i pieprzem.
Całość przelej do salaterki lub glinianego pojemnika. Odstaw do ostygnięcia.
Smalec przechowuj w lodówce. Najlepiej 10 minut przed spożyciem wyciągnij go z lodówki, wtedy smakuje zdecydowanie lepiej.