Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec z jabłkiem i cebulą z dodatkiem ogóreczka kiszonego sprawi, że nie potrafisz sobie odmówić kolejnej pajdy chleba. Przepis na smalec lub jak mówią na Śląsku, smalec ze szpyrkami jest bardzo prosty.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8607
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8607
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Składniki
Słoninę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a czosnek posiekaj drobno.
Słoninę zacznij topić na małym ogniu.
Gdy słonina zacznie się rumienić, dorzuć cebulę i czosnek.
Jeśli skwarki i cebula są już zarumienione, dodaj starte jabłko. Przypraw solą i pieprzem.
Całość przelej do salaterki lub glinianego pojemnika. Odstaw do ostygnięcia.
Smalec przechowuj w lodówce. Najlepiej 10 minut przed spożyciem wyciągnij go z lodówki, wtedy smakuje zdecydowanie lepiej.