Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwy sposób na swojski ser smażony, alternatywa dla kupnego, którego nie da się porządnie rozsmarować na kanapce:)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
ser biały kruszymy do miski i mieszamy z sodą i solą
odstawiamy w ciepłe miejsce aż składniki się przegryzą a ser nabierze kleistej konsystencji i szklistego koloru (grudki białego sera powinny zniknąć)
na garnku stawiamy miskę, najlepiej aluminiową (kąpiel wodna) i roztapiamy masło
do roztopionego masła dodajemy ser i smażymy aż ser się rozpuści i połaćzy z masłem (konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego), dodajemy roztrzepane jajko i smażymy z 5 minut często mieszając
dodajemy kminek lub koperek, ale równie smaczny jest czysty (ja osobiście robie bez niczego), zdejmujemy ser z kąpieli wodnej i wlewamy do miski, zostawiamy do ostygnięcia SMACZNEGO