Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwy sposób na swojski ser smażony, alternatywa dla kupnego, którego nie da się porządnie rozsmarować na kanapce:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1752
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3095
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1177
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1752
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3095
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1177
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Składniki
ser biały kruszymy do miski i mieszamy z sodą i solą
odstawiamy w ciepłe miejsce aż składniki się przegryzą a ser nabierze kleistej konsystencji i szklistego koloru (grudki białego sera powinny zniknąć)
na garnku stawiamy miskę, najlepiej aluminiową (kąpiel wodna) i roztapiamy masło
do roztopionego masła dodajemy ser i smażymy aż ser się rozpuści i połaćzy z masłem (konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego), dodajemy roztrzepane jajko i smażymy z 5 minut często mieszając
dodajemy kminek lub koperek, ale równie smaczny jest czysty (ja osobiście robie bez niczego), zdejmujemy ser z kąpieli wodnej i wlewamy do miski, zostawiamy do ostygnięcia SMACZNEGO