Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna pasta rybna, popularne świąteczne danie w całej Chorwacji.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8985
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6367
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8985
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6367
Składniki
Jeśli używamy suszonego dorsza, należy go namoczyć co najmniej jeden dzień wcześniej (często zmieniając wodę). Świeżego dorsza gotujemy do miękkości aby łatwo oddzielić ości i ogon. Wodę z gotowania dorsza zachowujemy. Oczyszczone mięso ryby umieszczamy w głębokiej misie i zaczynamy rozdrabnianie, najlepiej staroświeckim drewnianym wałkiem lub tłuczkiem do ziemniaków. Na początku „na sucho”, później stopniowo dolewamy oliwę. I tłuczemy