Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesli myslimy o hiszpanskiej kuchni, jedna z pierwszych rzeczy, która nam sie nasuwa sa tapas. Z ogromnej ilosci tapas wybralam bardzo proste, których przygotowanie trwa jednak stosunkowo dlugo, ale tylko dlatego, ze mieso jest marynowane cala noc, lecz dzieki takiej naturalnej marynacie, mieso po kilku godzinach nabiera niepowtarzalnego smaku. Kazdy kawalek miesa, serwowany na swiezej podsmazonej buleczce razem z figami, jest doskonala przekaska na kazda okazje.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 843
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 843
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Czosnek obrac i pokroic na polówki. Odciac wszystkie tluste czesci poledwicy i pokroic ja na 8 czesci o grubosci ok. 4 cm. Kazda czesc lekko splaszczyc reka i wysmarowac polówka czosnku, posypac sola i pieprzem, a nastepnie posmarowac lyzka oliwy z oliwek. Wstawic do lodówki na noc. Nastepnego dnia smazyc na oliwie z olejem ok. 4 minuty z kazdej strony, tylko raz przekrecajac. Figi lekko splaszczyc i smazyc przez chwile razem z kromkami bulki w tym samym tluszczu.
Kazda kromke bulki wylozyc figami i poledwiczka i natychmiast podawac.