Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisie pokazuję jak poprawnie go wykonać i jak dodać mu nutkę ekstrawagancji.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Składniki
Wołowinę należy oczyścić i posolić obficie (dzięki temu nie będzie robiło się ciemne - oksydowało) posiekać, lub zmielić (w wielu sklepach jeśli poprosimy o zmielenie to obsługa wykona taką usługę dla nas). Mięso doprawiamy sosem sojowym, musztardą i olejem. Wszystko delikatnie mieszamy.
Cebulę, ogórki i marynowane grzyby kroimy w drobną kostkę. Im drobniej pokroimy dodatki tym efektowniej będzie wyglądał nasz tatar. Ser grana padano ścieramy na drobnych oczkach na tarce i w małych kupkach układamy na patelni. Prażymy go do momentu aż powstaną z niego czipsy. (jak to zrobić pokazuję na filmie).
Bułkę kroimy na "kromki" i smarujemy z obu stron masłem. Smażymy na patelni do czasu aż się zrobią złote, przewracamy na drugą stronę i smażymy tak samo.
Na talerzu niedbale układamy doprawioną wołowinę, w puste przestrzenie dodajemy pokrojone: cebulę, grzyby i ogórki, całość posypujemy pokruszonym czipsem z parmezanu. Na wierzch dodajemy surowe żółtko. Ozdabiamy danie kiełkami i posiekaną papryczką chilli. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak wykonać tatar krok po kroku. Smacznego!