Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze placuszki przygotowałam z drobiu , pieczarek, sera oraz mąki ziemniaczane i pszennej. Proste , szybkie i smaczne jako przekąska czy jako dodatek do sałatki jarzynowej. Polecam
nóż, miska, widelec, łyżka, deska do krojenia, patelnia,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4773
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4773
Składniki
Mięso dokładnie umyć osuszyć i pokroić w nie dużą kostkę, pieczarki oczyścić a nastepnie drobno pokroić, cebulę po obraniu drobno posiekać. Do miski wbić jajka, dobrze roztrzepać widelcem. Dodać pokrojone mięso, pieczarki, cebulę i cebulkę zieloną, starty ser mozzarella oraz obie mąki, sól i pieprz do smaku i majonez najlepiej według uznania. Całość wymieszać do połączenia składników. Na patelni rozgrzać tłuszcz ( u mnie masło klarowne ), łyżką nakładać porcje masy formując kotleciki. Kotleciki smażyć na rumiano z obydwu stron. Smacznego
Kotleciki gotowe do podania.