Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste racuchy. które mogą stanowić zarówno przekąskę jak i drugie danie...
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać dwoma łyżkami cukru i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i tyle łyżek mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kilka minut. W tym czasie ubić jaja z pozostałym cukrem. Do wyrośniętego zaczynu dodać pozostałe mleko, mąkę i ubite jaja, wymieszać bardzo dokładnie. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Ciasto przykryć i pozostawić na ok. 15 min.
W tym czasie połowę bananów zblendować z dodatkiem cytryny. Potem dodać serek, mleko i całość połączyć.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać polane gotowym sosem i plastrami banana. Smacznego!