Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste racuchy. które mogą stanowić zarówno przekąskę jak i drugie danie...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 460
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 441
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 460
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 441
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać dwoma łyżkami cukru i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i tyle łyżek mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kilka minut. W tym czasie ubić jaja z pozostałym cukrem. Do wyrośniętego zaczynu dodać pozostałe mleko, mąkę i ubite jaja, wymieszać bardzo dokładnie. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Ciasto przykryć i pozostawić na ok. 15 min.
W tym czasie połowę bananów zblendować z dodatkiem cytryny. Potem dodać serek, mleko i całość połączyć.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać polane gotowym sosem i plastrami banana. Smacznego!