Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, pulchne racuszki z dodatkiem musu truskawkowego to propozycja dla największych łasuchów ;) Polecam!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5775
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 280
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5775
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 280
Składniki
Drożdże zasypać z łyżką cukru i poczekać aż się rozpuszczą. Pozostały cukier zmiksować z jajami. Do drożdży wlać jaja, ciepłe mleko i dodać mąkę. Wyrobić ciasto drożdżowe, które będzie stosunkowo luźne. Pozostawić an ok. 30-40 min. do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość można rozgrzewać olej na patelni.
Umyte i pozbawione szypułek owoce dokładnie zmiksować z jogurtem i miodem. Racuchy kłaść łyżką na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem polać sosem truskawkowym. Smacznego!