Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, pulchne racuszki z dodatkiem musu truskawkowego to propozycja dla największych łasuchów ;) Polecam!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11854
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8511
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155321
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1155
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11854
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8511
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155321
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1155
Składniki
Drożdże zasypać z łyżką cukru i poczekać aż się rozpuszczą. Pozostały cukier zmiksować z jajami. Do drożdży wlać jaja, ciepłe mleko i dodać mąkę. Wyrobić ciasto drożdżowe, które będzie stosunkowo luźne. Pozostawić an ok. 30-40 min. do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość można rozgrzewać olej na patelni.
Umyte i pozbawione szypułek owoce dokładnie zmiksować z jogurtem i miodem. Racuchy kłaść łyżką na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem polać sosem truskawkowym. Smacznego!