Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, pulchne racuszki z dodatkiem musu truskawkowego to propozycja dla największych łasuchów ;) Polecam!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3550
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1396
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 194
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3550
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1396
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 194
Składniki
Drożdże zasypać z łyżką cukru i poczekać aż się rozpuszczą. Pozostały cukier zmiksować z jajami. Do drożdży wlać jaja, ciepłe mleko i dodać mąkę. Wyrobić ciasto drożdżowe, które będzie stosunkowo luźne. Pozostawić an ok. 30-40 min. do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość można rozgrzewać olej na patelni.
Umyte i pozbawione szypułek owoce dokładnie zmiksować z jogurtem i miodem. Racuchy kłaść łyżką na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem polać sosem truskawkowym. Smacznego!