Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, pulchne racuszki z dodatkiem musu truskawkowego to propozycja dla największych łasuchów ;) Polecam!
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1281
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 39
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 64
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1281
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 39
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 64
Składniki
Drożdże zasypać z łyżką cukru i poczekać aż się rozpuszczą. Pozostały cukier zmiksować z jajami. Do drożdży wlać jaja, ciepłe mleko i dodać mąkę. Wyrobić ciasto drożdżowe, które będzie stosunkowo luźne. Pozostawić an ok. 30-40 min. do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość można rozgrzewać olej na patelni.
Umyte i pozbawione szypułek owoce dokładnie zmiksować z jogurtem i miodem. Racuchy kłaść łyżką na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem polać sosem truskawkowym. Smacznego!