Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówki idealnie spełniają swoją funkcję jako słodka przekąska lub jako dodatek do kawki! Tym razem propozycja drożdżówek w formie ślimaczków Z truskawkami i serem ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać 2-3 łyżki mąki i tyle ciepłego mleka, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na 15 min. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 60-70 min. Gotowe ciasto rozwałkować w prostokąt i wyłożyć serek, rozsmarować prawie na całej powierzchni. Następnie pookładać plasterki umytych i osuszonych truskawek. Zwinąć w rulon i ciąć plastry szerokości ok. 3-4cm.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na ok. 15 min. do napuszenia. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 20-25 min. Przed podaniem posypać pudrem. Smacznego!