Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomidorami tworzy pyszne trio. Duszone warzywa możesz zjeść samodzielnie, nałożyć na kanapkę, wykorzystać jako nadzienie do naleśników czy pieczonego mięsa. Cukinia z marchewką jest świetną przystawką, a podana z porcją ryżu sprawdzi się jako lekki obiad lub kolacja.
Umyj cukinie i obierz ze skórki. Jeśli używasz młodych warzyw, możesz zostawić skórkę, a danie będzie bardziej chrupiące. Pokrój cukinie na plasterki. Sparz pomidory wrzątkiem, przelej zimną woda i pozbaw skórki. Wytnij stwardniałe części i pokrój pomidory w kostkę. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Zerwij łupiny z cebuli i poszatkuj w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
W dużym garnku lub głębokiej patelni rozgrzej masło i wrzuć liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Gdy przyprawy zaczną pachnieć, wrzuć cebulę i czosnek. Podsmaż chwilę, następnie dodaj startą marchewkę, pomidory oraz cukinię. Duś warzywa około 20 minut, aby zmiękły.
Danie serwowane na ciepło podawaj z kromką pieczywa czosnkowego lub porcją ryżu i udekoruj natką pietruszki. Możesz także posypać startym parmezanem.
Miało być bolognese, a wyszło jak zawsze :) Czyli z dodatkiem cukinii i indyk...
Odsłon: 12536
Pysznie i treściwie. Smacznie i prosto. Polecam.
Odsłon: 6629
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 496
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51188
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 59
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 208
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 421
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51188
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 59
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 208
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 421
Składniki
Umyj cukinie i obierz ze skórki. Jeśli używasz młodych warzyw, możesz zostawić skórkę, a danie będzie bardziej chrupiące. Pokrój cukinie na plasterki. Sparz pomidory wrzątkiem, przelej zimną woda i pozbaw skórki. Wytnij stwardniałe części i pokrój pomidory w kostkę. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Zerwij łupiny z cebuli i poszatkuj w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
W dużym garnku lub głębokiej patelni rozgrzej masło i wrzuć liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Gdy przyprawy zaczną pachnieć, wrzuć cebulę i czosnek. Podsmaż chwilę, następnie dodaj startą marchewkę, pomidory oraz cukinię. Duś warzywa około 20 minut, aby zmiękły.
Danie serwowane na ciepło podawaj z kromką pieczywa czosnkowego lub porcją ryżu i udekoruj natką pietruszki. Możesz także posypać startym parmezanem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Muffinki śniadaniowe
Przekąski
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Przekąski
Ziemniaczki zapiekane z twarożkiem
Przekąski
Rolada gołąbkowa z mięsem, kaszą i dodatkami
Muffinki śniadaniowe
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Były już muffinki z jeż...
Odsłon: 36
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Odsłon: 101