Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15907
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 572
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15907
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 572
Składniki
Pigwy przekroić ,wyjąć pestki. Wino ,masło ,skórkę z cytryny i miód zagotować. Dodać tymianek ,włożyć pigwy i dusić pod przykryciem ok. 30 min. Część sera pokroić w płatki ,część zetrzeć. Pigwy wyjąć. Wywar przyprawić solą i pieprzem ,wylać na talerz ,na nim ułożyć pigwy miąższem do góry i w każdą wcisnąć kawałki sera ,startym posypać.