Do góry

Przekąski Przepis na:

Duszone pigwy z parmezanem

Duszone pigwy z parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2141 Ocena: 47697

Dodano:

Odsłon: 4272

O :)

Składniki

  • 4 dojrzałe pigwy
  • 3 dag masła
  • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
  • 5 dag parmezanu
  • 1 łyżka miodu
  • Skórka starta z 1 cytryny
  • 2 łyżeczki tymianku
  • Sól
  • Pieprz cayenne
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pigwy przekroić ,wyjąć pestki. Wino ,masło ,skórkę z cytryny i miód zagotować. Dodać tymianek ,włożyć pigwy i dusić pod przykryciem ok. 30 min.
    Część sera pokroić w płatki ,część zetrzeć. Pigwy wyjąć. Wywar przyprawić solą i pieprzem ,wylać na talerz ,na nim ułożyć pigwy miąższem do góry i w każdą wcisnąć kawałki sera ,startym posypać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń