Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 134
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 134
Składniki
Pigwy przekroić ,wyjąć pestki. Wino ,masło ,skórkę z cytryny i miód zagotować. Dodać tymianek ,włożyć pigwy i dusić pod przykryciem ok. 30 min. Część sera pokroić w płatki ,część zetrzeć. Pigwy wyjąć. Wywar przyprawić solą i pieprzem ,wylać na talerz ,na nim ułożyć pigwy miąższem do góry i w każdą wcisnąć kawałki sera ,startym posypać.