Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podróży kulinarnych Makłowicza- Turcja.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3599
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10995
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3599
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10995
Składniki
Uwielbiam pory, wiec koniecznie musiałam wypróbować przepis. Na oliwie podsmaża się cebulę, a gdy trochę złapie dodaje się posiekany czosnek i pory. Gdy tylko czosnek zacznie ładnie pachnieć całość zalewa się bulionem i dodaje się łyżkę ryżu. Całość dusi się około 25 minut. Potem można zdjąć pokrywkę i trochę zredukować płyn, jeśli pozostał. Podaje się z posolonym gęstym jogurtem z czosnkiem i polewa się oliwą z płatkami chili.
Smacznego :)