Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podróży kulinarnych Makłowicza- Turcja.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3816
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 688
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8779
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3816
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 688
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8779
Składniki
Uwielbiam pory, wiec koniecznie musiałam wypróbować przepis. Na oliwie podsmaża się cebulę, a gdy trochę złapie dodaje się posiekany czosnek i pory. Gdy tylko czosnek zacznie ładnie pachnieć całość zalewa się bulionem i dodaje się łyżkę ryżu. Całość dusi się około 25 minut. Potem można zdjąć pokrywkę i trochę zredukować płyn, jeśli pozostał. Podaje się z posolonym gęstym jogurtem z czosnkiem i polewa się oliwą z płatkami chili.
Smacznego :)