Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podróży kulinarnych Makłowicza- Turcja.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 77
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 52
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 77
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 52
Składniki
Uwielbiam pory, wiec koniecznie musiałam wypróbować przepis. Na oliwie podsmaża się cebulę, a gdy trochę złapie dodaje się posiekany czosnek i pory. Gdy tylko czosnek zacznie ładnie pachnieć całość zalewa się bulionem i dodaje się łyżkę ryżu. Całość dusi się około 25 minut. Potem można zdjąć pokrywkę i trochę zredukować płyn, jeśli pozostał. Podaje się z posolonym gęstym jogurtem z czosnkiem i polewa się oliwą z płatkami chili.
Smacznego :)