Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry karczku z cebulką podane z chlebem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14153
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1638
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16140
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14153
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1638
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16140
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6501
Składniki
Umyty, osuszony karczek kroimy na plastry o grubości 3 cm, posypujemy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem. Przyprawy dobrze wcieramy w plastry mięsa, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron plastrów na rumiany kolor.
Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej osolone. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa i cebuli.
Uduszone kawałki karczku podajemy na ciepło z pieczywem. Smacznego!!!