Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry karczku z cebulką podane z chlebem.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24479
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 426
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 415
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24479
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 426
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 415
Składniki
Umyty, osuszony karczek kroimy na plastry o grubości 3 cm, posypujemy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem. Przyprawy dobrze wcieramy w plastry mięsa, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron plastrów na rumiany kolor.
Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej osolone. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa i cebuli.
Uduszone kawałki karczku podajemy na ciepło z pieczywem. Smacznego!!!