Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry karczku z cebulką podane z chlebem.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21753
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 394
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21753
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 394
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Umyty, osuszony karczek kroimy na plastry o grubości 3 cm, posypujemy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem. Przyprawy dobrze wcieramy w plastry mięsa, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron plastrów na rumiany kolor.
Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej osolone. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa i cebuli.
Uduszone kawałki karczku podajemy na ciepło z pieczywem. Smacznego!!!