Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portugalskie pierogi pieczone lub smażone w głębokim oleju.
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 107
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1260
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 803
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 974
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 107
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1260
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 803
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 974
Składniki
Mąkę mieszamy z wodą, papryką, solą i olejem. Wyrabiamy lub miksujemy na jednolite ciasto.
Mięso mielone smażymy na odrobinie tłuszczu. Por kroimy na małe kawałki i przelewamy wrzątkiem. Wrzucamy go do mięsa i dodajemy groszek. Doprawiamy do smaku i zalewamy jogurtem naturalnym. Dusimy przez kilka minut.
Ciasto cienko wałkujemy i wycinamy z niego okręgi. Nakładamy farsz i składamy w kształt pieroga.
Empanadasy pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut lub smażymy do zarumienienia w głębokim oleju.