Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portugalskie pierogi pieczone lub smażone w głębokim oleju.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1067
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 29
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2051
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1067
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 29
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2051
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 28
Składniki
Mąkę mieszamy z wodą, papryką, solą i olejem. Wyrabiamy lub miksujemy na jednolite ciasto.
Mięso mielone smażymy na odrobinie tłuszczu. Por kroimy na małe kawałki i przelewamy wrzątkiem. Wrzucamy go do mięsa i dodajemy groszek. Doprawiamy do smaku i zalewamy jogurtem naturalnym. Dusimy przez kilka minut.
Ciasto cienko wałkujemy i wycinamy z niego okręgi. Nakładamy farsz i składamy w kształt pieroga.
Empanadasy pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut lub smażymy do zarumienienia w głębokim oleju.