Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi, inne niż nasze polskie:) Warto wybrać się w podróż kulinarną do Meksyku:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 580
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11165
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3936
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 580
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11165
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3936
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Składniki
Ciasto - oba rodzaje mąki wysyp na stolnicę. Dodaj sól i trochę słodkiej papryki do smaku. Sparz częścią gorącej wody. Wyrabiaj ciasto i dodawaj wody, tak aby stało się elastyczne. Odstaw do lodówki.
Farsz - drobno pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie, dodaj mięso mielone i drobniutko pokrojoną papryczkę chilli. Podsmaż aż mięso będzie gotowe. Dopraw pieprzem i solą. Odstaw. I dopiero teraz dodaj śmietanę, kukurydzę i jajka, wymieszaj starannie farsz.
Rozwałkuj ciasto. Wykrawaj krążki o średnicy 10cm. Na środek kładź łyżeczkę farszu, formuj pierogi. Pierogi smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.