Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi, inne niż nasze polskie:) Warto wybrać się w podróż kulinarną do Meksyku:)
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14622
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14622
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Składniki
Ciasto - oba rodzaje mąki wysyp na stolnicę. Dodaj sól i trochę słodkiej papryki do smaku. Sparz częścią gorącej wody. Wyrabiaj ciasto i dodawaj wody, tak aby stało się elastyczne. Odstaw do lodówki.
Farsz - drobno pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie, dodaj mięso mielone i drobniutko pokrojoną papryczkę chilli. Podsmaż aż mięso będzie gotowe. Dopraw pieprzem i solą. Odstaw. I dopiero teraz dodaj śmietanę, kukurydzę i jajka, wymieszaj starannie farsz.
Rozwałkuj ciasto. Wykrawaj krążki o średnicy 10cm. Na środek kładź łyżeczkę farszu, formuj pierogi. Pierogi smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.