Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3781
Dodano: 20.07.2011
Odsłon: 12588
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ciasto - oba rodzaje mąki wysyp na stolnicę. Dodaj sól i trochę słodkiej papryki do smaku. Sparz częścią gorącej wody. Wyrabiaj ciasto i dodawaj wody, tak aby stało się elastyczne. Odstaw do lodówki.
Farsz - drobno pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie, dodaj mięso mielone i drobniutko pokrojoną papryczkę chilli. Podsmaż aż mięso będzie gotowe. Dopraw pieprzem i solą. Odstaw. I dopiero teraz dodaj śmietanę, kukurydzę i jajka, wymieszaj starannie farsz.
Rozwałkuj ciasto. Wykrawaj krążki o średnicy 10cm. Na środek kładź łyżeczkę farszu, formuj pierogi. Pierogi smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

dianaVamp 21 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Dzięki za świetny pomysł na obiad ;) Wygląda rewelacyjnie i mam nadzieję,ze w smaku także nie będzie gorsze;)2 Kto głosował? | Odpowiedz