Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Falafele z ciecierzycy idealnie się sprawdzą właśnie w takie dni kiedy warzywa są jedynym czego nam potrzeba :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4509
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 6740
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3012
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4509
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 6740
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3012
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 555
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę – dodaj poszatkowaną w drobną kostkę szalotkę, podsmaż (zeszklij)
Dodaj do cebuli ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz po połowie łyżeczki kminu i papryki. Przesmaż około 2 min.
Ciecierzycę odsącz z zalewy, przekłóż do naczynia miksującego. Dołóż przesmażoną szalotkę z czosnkiem i przyprawami.
Posól do smaku i zmiksuj na gładką masę. Do masy wsyp mąkę, łyżkę oliwy i posiekany koper. Dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy uformuj falafele. Smaż około 5 minut na stronę na rozgrzanej oliwie z łyżką masła.