Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was bogatszą formę fasolki po bretońsku, lubicie ? moja wykonana jest fasoli piękny Jaś więc dłużej się gotuje ponieważ trzeba namoczyć i tak dalej a z puszki pyk i mamy w niedługim czasie
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 102
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 102
Składniki
Fasolę namoczyć na noc a następnego dnia do garnka wlać 1,5 litra wody dodać kości, warzywa, ziela i liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną 1 łyżkę i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kościach, wyjąć i ostudzić
Gdy kości stygną do wywaru dodać fasolę namoczoną bez wody i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy jest prawie miękka dodać oczyszczone mięso a następnie kiełbasę i majeranek i nadal gotować na wolnym ogniu
Po gotowaniu się z kiełbasą fasolka jest już miękka dodać obie papryki cukier i czosnek, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną a na koniec dodać koncentrat i gotować 10 minut