Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was bogatszą formę fasolki po bretońsku, lubicie ? moja wykonana jest fasoli piękny Jaś więc dłużej się gotuje ponieważ trzeba namoczyć i tak dalej a z puszki pyk i mamy w niedługim czasie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11882
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16186
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11882
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16186
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5152
Składniki
Fasolę namoczyć na noc a następnego dnia do garnka wlać 1,5 litra wody dodać kości, warzywa, ziela i liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną 1 łyżkę i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kościach, wyjąć i ostudzić
Gdy kości stygną do wywaru dodać fasolę namoczoną bez wody i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy jest prawie miękka dodać oczyszczone mięso a następnie kiełbasę i majeranek i nadal gotować na wolnym ogniu
Po gotowaniu się z kiełbasą fasolka jest już miękka dodać obie papryki cukier i czosnek, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną a na koniec dodać koncentrat i gotować 10 minut