Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa przygotowana w nietradycyjny sposób. Jest przepyszna, warto poświęcić troszkę czasu:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12618
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3873
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12618
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3873
Składniki
Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W międzyczasie wysmarowujemy naczynie żaroodporne tłuszczem.
Ugotowaną fasolkę przekładamy do naczynia. Włączamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy beszamel z masła, mąki i mleka. Zagotowujemy i przyprawiamy do smaku
Na fasolkę ścieramy połowę żółtego sera, zalewamy beszamelem i na wierzch posypujemy resztą sera. Tak przygotowane danie zapiekamy około 20-30 minut (im dłużej pieczemy, tym bardziej ser ciemnieje). Smacznego!