Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa przygotowana w nietradycyjny sposób. Jest przepyszna, warto poświęcić troszkę czasu:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 635
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1861
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 400
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 635
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1861
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 400
Składniki
Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W międzyczasie wysmarowujemy naczynie żaroodporne tłuszczem.
Ugotowaną fasolkę przekładamy do naczynia. Włączamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy beszamel z masła, mąki i mleka. Zagotowujemy i przyprawiamy do smaku
Na fasolkę ścieramy połowę żółtego sera, zalewamy beszamelem i na wierzch posypujemy resztą sera. Tak przygotowane danie zapiekamy około 20-30 minut (im dłużej pieczemy, tym bardziej ser ciemnieje). Smacznego!