Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa przygotowana w nietradycyjny sposób. Jest przepyszna, warto poświęcić troszkę czasu:)
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24388
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 309
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 373
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24388
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 309
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 373
Składniki
Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W międzyczasie wysmarowujemy naczynie żaroodporne tłuszczem.
Ugotowaną fasolkę przekładamy do naczynia. Włączamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy beszamel z masła, mąki i mleka. Zagotowujemy i przyprawiamy do smaku
Na fasolkę ścieramy połowę żółtego sera, zalewamy beszamelem i na wierzch posypujemy resztą sera. Tak przygotowane danie zapiekamy około 20-30 minut (im dłużej pieczemy, tym bardziej ser ciemnieje). Smacznego!