Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa przygotowana w nietradycyjny sposób. Jest przepyszna, warto poświęcić troszkę czasu:)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W międzyczasie wysmarowujemy naczynie żaroodporne tłuszczem.
Ugotowaną fasolkę przekładamy do naczynia. Włączamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy beszamel z masła, mąki i mleka. Zagotowujemy i przyprawiamy do smaku
Na fasolkę ścieramy połowę żółtego sera, zalewamy beszamelem i na wierzch posypujemy resztą sera. Tak przygotowane danie zapiekamy około 20-30 minut (im dłużej pieczemy, tym bardziej ser ciemnieje). Smacznego!