Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem

Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2391 Ocena: 53168

Dodano:

Odsłon: 6323

Sezon fasolki szparagowej w pełni, więc trzeba korzystać póki trwa. Próbowałem jej w wielu wersjach. Oczywiście, standard smakuje najlepiej. Czasami jednak, warto poeksperymentować. Co, jak co, ale ryby uwielbiam. Tym razem chciałem Wam przedstawić właśnie taką, ekstra wersję, z makrelowym dodatkiem.

Składniki

  • 800 g żółtej fasolki szparagowej
  • 150 makreli w oliwie
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka cukru
  • Sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem

Przygotowanie

  1. Fasolę oczyszczamy, końcówki obcinamy i gotujemy we wrzątku z dodatkiem cukru. Osączamy.

    Olej z makreli wylewamy na głęboką patelnię, rozgrzewamy i szklimy na nim posiekaną cebulę.

    Następnie dodajemy fasolę i rybę, energicznie mieszamy, lekko przysmażamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy zaraz po przygotowaniu z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń