Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto moja propozycja podania fasolki: fasolka szparagowa z kiełbaską o lekko pikantnym smaku.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1120
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 658
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1120
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 658
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Składniki
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbasę kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię na mały ogień i podsmażamy tak by wytopiło się trochę tłuszczu i by się zrumieniła. Możemy delikatnie oprószyć przyprawą do grilla.Kiedy już się podsmaży na patelnię dodajemy pokrojoną paprykę, drobno posiekany kawałek papryczki chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Oprószamy lekko solą. Podsmażamy ok. 2 min - tak by papryka lekko zmiękła ale nadal była chrupiąca. Często mieszamy by czosnek się nie przypalił. Fasolkę odsączamy, układamy na talerzu a na niej kiełbasę z papryką z patelni.