Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 649 Ocena: 5618
Dodano: 21.06.2018
Odsłon: 1129
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbasę kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię na mały ogień i podsmażamy tak by wytopiło się trochę tłuszczu i by się zrumieniła. Możemy delikatnie oprószyć przyprawą do grilla.Kiedy już się podsmaży na patelnię dodajemy pokrojoną paprykę, drobno posiekany kawałek papryczki chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Oprószamy lekko solą. Podsmażamy ok. 2 min - tak by papryka lekko zmiękła ale nadal była chrupiąca. Często mieszamy by czosnek się nie przypalił.
Fasolkę odsączamy, układamy na talerzu a na niej kiełbasę z papryką z patelni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

GREGORHSPEED 23 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne połączenie <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 23 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne i szybkie danie, coś dla mnie. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 23 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Zaczął się sezon fasolki szparagowej, więc trzeba korzystać. Świetne danie! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ewka16 22 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
świetny pomysł, pożyczam :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 22 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna fasolka, dla mnie wystarczylaby za caly obiad! Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz