Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto moja propozycja podania fasolki: fasolka szparagowa z kiełbaską o lekko pikantnym smaku.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 633
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1023
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 633
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1023
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Składniki
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbasę kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię na mały ogień i podsmażamy tak by wytopiło się trochę tłuszczu i by się zrumieniła. Możemy delikatnie oprószyć przyprawą do grilla.Kiedy już się podsmaży na patelnię dodajemy pokrojoną paprykę, drobno posiekany kawałek papryczki chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Oprószamy lekko solą. Podsmażamy ok. 2 min - tak by papryka lekko zmiękła ale nadal była chrupiąca. Często mieszamy by czosnek się nie przypalił. Fasolkę odsączamy, układamy na talerzu a na niej kiełbasę z papryką z patelni.