Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2455

Dodano:

Odsłon: 18572

Klasyczny i smaczny dodatek do drugich dań lub pyszna samodzielna przekąska czyli fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, znana i lubiana przez wszystkich potrawa. Korzystając z uroków lata i smacznych sezonowych warzyw warto sięgnąć po fasolkę i przygotować z niej to proste danie.

Składniki

  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
  • masło 1/3 kostki
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta czarnego pieprzu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Przygotowanie

  1. Z umytej fasolki odcinamy końcówki z ogonkami a większe sztuki przekrawamy na pół.
    Do garnka z wrzątkiem około 1,5 litra wsypujemy sól i cukier, wrzucamy fasolkę i gotujemy ją około 20 minut pod przykryciem, ugotowaną fasolkę odcedzamy.
    Na patelni na małym ogniu rozpuszczamy masło i wsypujemy bułkę tartą, wszystko podsmażamy około 2 minut cały czas mieszając aż bułka delikatnie się zarumieni, po czym wrzucamy fasolkę. Całość doprawiamy pieprzem, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 lipca Taka fasolka zawsze pyszna, mniami :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Promocje na

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń