Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka w pomidorach

Fasolka w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 247

Dodano:

Odsłon: 1099

Dzisiejsze danie polecam na kolację, w połączeniu z węglowodanami (chleb, bułka, ryż, kasza, makaron) będzie stanowiło pełnowartościowe danie wegańskie.

Składniki

  • Fasolka szparagowa, mrożona 450g
  • Czosnek 15g
  • Pomidory 400g
  • Olej rzepakowy 10g
  • Ketchup 15g
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka w pomidorach

Przygotowanie

  1. Fasolkę ugotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż czosnek. Dodaj pomidory (mogą być puszki) i ketchup, chwilę duś. Dodaj ugotowaną fasolkę i dopraw do smaku (sól, pieprz, papryka słodka i chili, bazylia). Możesz wybrać fasolkę żółtą lub zieloną. Całość możesz posypać natką pietruszki lub bazylią. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń