Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie smaczna ale mniej włóknista siostra fasolki szparagowej.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 11613
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41897
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5006
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45846
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 11613
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41897
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5006
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45846
Składniki
Fasolkę z obciętą końcówką gotuje się w osolonej wodzie do miękkości około 15 minut. Na patelni złoci się poszatkowany czosnek, z posiekaną papryczką chili / chili w proszku. Gdy czosnek zacznie pachnieć można dodać obrane i posiekane pomidory. Pomidory trzeba przesmażyć około 10 minut, aż lekko się rozpadną, jeszcze trzeba sos doprawić solą. Ugotowaną fasolkę dodaje się do sosu pomidorowego i jeszcze podsmaża pare minut aby smaki sobą przeszły. Pod koniec całość można posypać zieleniną. Jest smaczna na zimno i ciepło. Smacznego :)