Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie smaczna ale mniej włóknista siostra fasolki szparagowej.
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1324
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 110
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1324
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 110
Składniki
Fasolkę z obciętą końcówką gotuje się w osolonej wodzie do miękkości około 15 minut. Na patelni złoci się poszatkowany czosnek, z posiekaną papryczką chili / chili w proszku. Gdy czosnek zacznie pachnieć można dodać obrane i posiekane pomidory. Pomidory trzeba przesmażyć około 10 minut, aż lekko się rozpadną, jeszcze trzeba sos doprawić solą. Ugotowaną fasolkę dodaje się do sosu pomidorowego i jeszcze podsmaża pare minut aby smaki sobą przeszły. Pod koniec całość można posypać zieleniną. Jest smaczna na zimno i ciepło. Smacznego :)