Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana nadziewana papryka. Lekka i smaczna przekąska
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 674
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 124
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1277
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 674
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 124
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1277
Składniki
Filet kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy na patelnię, solimy i smażymy na łyżce oleju około 5 minut. Papryki kroimy wzdłuż i czyścimy środek tak, żeby powstały łódeczki.
Kroimy drobno szczypiorek, pieczarki w plasterki. Pomidorki przekrawamy na pół. Ser należy zetrzeć na tarce.
Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Do papryk wybijamy po jajku. Następnie układamy warstwami: filet, szczypiorek, pieczarki, połówki pomidorków. Na wierzch sypiemy ser.
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po pół godzinie wyciągamy i zajadamy na ciepło. :) Smacznego