Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon w pełni, trzeba korzystać, więc najwyższy czas na doskonałą przekąskę z cukinii. Tak przygotowana przekąska jest bardzo smaczna, faszerowana kurczakiem i warzywami z aromatyczna przyprawą curry. Pełna witamin, chrupiąca, zachwyci swoim smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienia.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
1. Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy łyżeczką miąższ ze środka, robiąc podłużny otwór. Cukinie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w drobną kostkę. 3. Cebulę, czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy mięso, doprawiamy solą oraz przyprawą curry.
5. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, drobno kroimy i przekładamy do mięsa. 6. Ogórki również drobno kroimy i łączymy z mięsem. 7. Gdy farsz mięsno warzywny jest już dobry, łączymy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
8. Następnie nakładamy w każdy otwór cukinii i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.