Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane cukinie

Faszerowane cukinie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1100 Ocena: 13697

Dodano:

Odsłon: 686

Sezon w pełni, trzeba korzystać, więc najwyższy czas na doskonałą przekąskę z cukinii. Tak przygotowana przekąska jest bardzo smaczna, faszerowana kurczakiem i warzywami z aromatyczna przyprawą curry. Pełna witamin, chrupiąca, zachwyci swoim smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienia.

Składniki

  • 4 cukinie
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 15 dag sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy curry
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane cukinie

Przygotowanie

  1. 1. Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy łyżeczką miąższ ze środka, robiąc podłużny otwór. Cukinie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. 2. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w drobną kostkę.
    3. Cebulę, czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.
    4. Do cebuli dodajemy mięso, doprawiamy solą oraz przyprawą curry.

  3. 5. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, drobno kroimy i przekładamy do mięsa.
    6. Ogórki również drobno kroimy i łączymy z mięsem.
    7. Gdy farsz mięsno warzywny jest już dobry, łączymy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.

  4. 8. Następnie nakładamy w każdy otwór cukinii i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

  5. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 sierpnia Super żarełko, zwłaszcza ze swoimi cukiniami :)
Może nie 1:1, ale coś podobnego też robimy, pycha :)
Odpowiedzi: 6 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń