Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon w pełni, trzeba korzystać, więc najwyższy czas na doskonałą przekąskę z cukinii. Tak przygotowana przekąska jest bardzo smaczna, faszerowana kurczakiem i warzywami z aromatyczna przyprawą curry. Pełna witamin, chrupiąca, zachwyci swoim smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienia.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
1. Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy łyżeczką miąższ ze środka, robiąc podłużny otwór. Cukinie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w drobną kostkę. 3. Cebulę, czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy mięso, doprawiamy solą oraz przyprawą curry.
5. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, drobno kroimy i przekładamy do mięsa. 6. Ogórki również drobno kroimy i łączymy z mięsem. 7. Gdy farsz mięsno warzywny jest już dobry, łączymy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
8. Następnie nakładamy w każdy otwór cukinii i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.