Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie, ostatki,Wielkanoc i na każdą inną okazję.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 53
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 435
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 53
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 435
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Składniki
Ugotowane i wystudzone jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
Żółtka, olej,1 łyżkę ketchupu, dobrze rozetrzeć, dodać sól, pieprz , ostrą paprykę /nieco więcej, aby farsz był pikantny/ , posiekany szczypior i drobno pokrojoną szynkę.Wszystko wymieszać na jednolitą masę i napełnić nią białka jaj. Ułożyć na talerzyku, np, na sałacie. Gdyby farsz był za suchy trzeba dodać ketchupu.
Do jajek robimy sosik Majonez wymieszać z resztą ketchupu , dodać posiekane orzechy i szczyptę imbiru.Postawić w osobnym naczyniu. Każdą połówkę jajka polewać pysznym sosikiem. SMACZNEGO!