Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie, ostatki,Wielkanoc i na każdą inną okazję.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13287
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3755
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4776
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13287
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3755
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4776
Składniki
Ugotowane i wystudzone jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
Żółtka, olej,1 łyżkę ketchupu, dobrze rozetrzeć, dodać sól, pieprz , ostrą paprykę /nieco więcej, aby farsz był pikantny/ , posiekany szczypior i drobno pokrojoną szynkę.Wszystko wymieszać na jednolitą masę i napełnić nią białka jaj. Ułożyć na talerzyku, np, na sałacie. Gdyby farsz był za suchy trzeba dodać ketchupu.
Do jajek robimy sosik Majonez wymieszać z resztą ketchupu , dodać posiekane orzechy i szczyptę imbiru.Postawić w osobnym naczyniu. Każdą połówkę jajka polewać pysznym sosikiem. SMACZNEGO!