Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie, ostatki,Wielkanoc i na każdą inną okazję.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2160
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 812
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2160
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 812
Składniki
Ugotowane i wystudzone jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
Żółtka, olej,1 łyżkę ketchupu, dobrze rozetrzeć, dodać sól, pieprz , ostrą paprykę /nieco więcej, aby farsz był pikantny/ , posiekany szczypior i drobno pokrojoną szynkę.Wszystko wymieszać na jednolitą masę i napełnić nią białka jaj. Ułożyć na talerzyku, np, na sałacie. Gdyby farsz był za suchy trzeba dodać ketchupu.
Do jajek robimy sosik Majonez wymieszać z resztą ketchupu , dodać posiekane orzechy i szczyptę imbiru.Postawić w osobnym naczyniu. Każdą połówkę jajka polewać pysznym sosikiem. SMACZNEGO!