Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te maleństwa nadziane śmietankowym twarożkiem to pyszna przekąska. Do serka można dodać posiekane ulubione zioła, orzechy lub podsmażone na maśle grzyby - możliwości jest naprawdę wiele....
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Papryczki umyć i osuszyć. Ostrym nożem lub używając drylownicy do jabłek usunąć ogonki i pestki.
Oczyszczone papryczki zawinąć w folię aluminiową, położyć na blasze i piec przez około 10-15 minut, aż lekko zmiękną. Wyciągnąć z piekarnika, zostawić do ostygnięcia.
Serek wymieszać z ziołami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i tartym pecorino. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem i skórką cytrynową.
Ostygnięte papryczki nadziewać farszem - można do tego użyć małej łyżeczki, szprycy lub tak jak ja - noża do masła.
Papryczki ułożyć w słoiku, zalać oliwą. Przechowywać w lodówce.