Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te maleństwa nadziane śmietankowym twarożkiem to pyszna przekąska. Do serka można dodać posiekane ulubione zioła, orzechy lub podsmażone na maśle grzyby - możliwości jest naprawdę wiele....
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1317
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18484
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1317
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18484
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Papryczki umyć i osuszyć. Ostrym nożem lub używając drylownicy do jabłek usunąć ogonki i pestki.
Oczyszczone papryczki zawinąć w folię aluminiową, położyć na blasze i piec przez około 10-15 minut, aż lekko zmiękną. Wyciągnąć z piekarnika, zostawić do ostygnięcia.
Serek wymieszać z ziołami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i tartym pecorino. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem i skórką cytrynową.
Ostygnięte papryczki nadziewać farszem - można do tego użyć małej łyżeczki, szprycy lub tak jak ja - noża do masła.
Papryczki ułożyć w słoiku, zalać oliwą. Przechowywać w lodówce.