Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny obiad, kolacja lub przekąska na imprezę
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 426
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 33
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 63
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 426
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 33
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 63
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Składniki
W dużej ilości osolonego wrzątku ugotować muszle na półtwardo (ok. 12 min.), delikatnie wyjąć łyżka cedzakową, przestudzić. Por pokroić w cienkie plasterki, paprykę, pomidory, szynkę i czosnek - w drobną kostkę. Na patelni z rozgrzanym olejem przesmażyć por z czosnkiem i szynką przez 2-3 min. Przestudzić. W misce wymieszać paprykę i pomidory z pokruszoną fetą, połączyć z szynką z porem i czosnkiem. Dodać posiekany koperek i starty żółty ser, doprawić pieprzem (feta jest wystarczająco słona), bardzo dokładnie wymieszać Farszem wypełniać muszle. Ułożyć je ciasno, jedna przy drugiej, w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekać około 10 minut (do czasu, aż ser się roztopi). Smacznego :-)