Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny obiad, kolacja lub przekąska na imprezę
W dużej ilości osolonego wrzątku ugotować muszle na półtwardo (ok. 12 min.), delikatnie wyjąć łyżka cedzakową, przestudzić.
Por pokroić w cienkie plasterki, paprykę, pomidory, szynkę i czosnek - w drobną kostkę.
Na patelni z rozgrzanym olejem przesmażyć por z czosnkiem i szynką przez 2-3 min. Przestudzić.
W misce wymieszać paprykę i pomidory z pokruszoną fetą, połączyć z szynką z porem i czosnkiem. Dodać posiekany koperek i starty żółty ser, doprawić pieprzem (feta jest wystarczająco słona), bardzo dokładnie wymieszać
Farszem wypełniać muszle. Ułożyć je ciasno, jedna przy drugiej, w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekać około 10 minut (do czasu, aż ser się roztopi). Smacznego :-)
Kolejna propozycja faszerowanych muszli, tym razem w wersji bezmięsnej. Cieka...
Odsłon: 37688
Przepis dnia
łatwe i szybkie w przygotowaniu, dobrze smakuje i ładnie się prezentuje na st...
Odsłon: 20830
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2055
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 447
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2055
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 447
Składniki
W dużej ilości osolonego wrzątku ugotować muszle na półtwardo (ok. 12 min.), delikatnie wyjąć łyżka cedzakową, przestudzić. Por pokroić w cienkie plasterki, paprykę, pomidory, szynkę i czosnek - w drobną kostkę. Na patelni z rozgrzanym olejem przesmażyć por z czosnkiem i szynką przez 2-3 min. Przestudzić. W misce wymieszać paprykę i pomidory z pokruszoną fetą, połączyć z szynką z porem i czosnkiem. Dodać posiekany koperek i starty żółty ser, doprawić pieprzem (feta jest wystarczająco słona), bardzo dokładnie wymieszać Farszem wypełniać muszle. Ułożyć je ciasno, jedna przy drugiej, w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekać około 10 minut (do czasu, aż ser się roztopi). Smacznego :-)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
Przekąski
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Sałatka z gruszek i papryki
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 8
Sałatka z ananasa i pomidorów
Delikatna i smaczna sałatka do obiadu.
Odsłon: 9