Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny obiad, kolacja lub przekąska na imprezę
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1745
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1790
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1745
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1790
Składniki
W dużej ilości osolonego wrzątku ugotować muszle na półtwardo (ok. 12 min.), delikatnie wyjąć łyżka cedzakową, przestudzić. Por pokroić w cienkie plasterki, paprykę, pomidory, szynkę i czosnek - w drobną kostkę. Na patelni z rozgrzanym olejem przesmażyć por z czosnkiem i szynką przez 2-3 min. Przestudzić. W misce wymieszać paprykę i pomidory z pokruszoną fetą, połączyć z szynką z porem i czosnkiem. Dodać posiekany koperek i starty żółty ser, doprawić pieprzem (feta jest wystarczająco słona), bardzo dokładnie wymieszać Farszem wypełniać muszle. Ułożyć je ciasno, jedna przy drugiej, w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekać około 10 minut (do czasu, aż ser się roztopi). Smacznego :-)