Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny obiad, kolacja lub przekąska na imprezę
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 252
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 27
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 42
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 327
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 252
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 27
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 42
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 327
Składniki
W dużej ilości osolonego wrzątku ugotować muszle na półtwardo (ok. 12 min.), delikatnie wyjąć łyżka cedzakową, przestudzić. Por pokroić w cienkie plasterki, paprykę, pomidory, szynkę i czosnek - w drobną kostkę. Na patelni z rozgrzanym olejem przesmażyć por z czosnkiem i szynką przez 2-3 min. Przestudzić. W misce wymieszać paprykę i pomidory z pokruszoną fetą, połączyć z szynką z porem i czosnkiem. Dodać posiekany koperek i starty żółty ser, doprawić pieprzem (feta jest wystarczająco słona), bardzo dokładnie wymieszać Farszem wypełniać muszle. Ułożyć je ciasno, jedna przy drugiej, w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekać około 10 minut (do czasu, aż ser się roztopi). Smacznego :-)