Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane muszle z makaronu.

Faszerowane muszle z makaronu.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1513 Ocena: 20374

Dodano:

Odsłon: 2305

Makaronowe muszle nadziewane twarogiem z rzodkiewką, szczypiorem i ziołami, oraz masą śledziową z jajkiem i żurawiną.

Składniki

  • makaron muszle 10 szt.
  • Masa twarogowa:
  • twaróg chudy 10 dag
  • rzodkiewki 4 szt.
  • szczypior
  • Żurawina
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • śmietana 18% 2 łyżeczki
  • Masa śledziowa z jajkiem i żurawiną:
  • śledź marynowany 2 płaty
  • cebulka z marynowanych śledzi
  • jaja kurze ugotowane na twardo 2 szt.
  • Żurawina
  • majonez 1 łyżeczka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, studzimy. Twaróg umieszczamy w talerzu, rozgniatamy go. Składniki do masy twarogowej kroimy w drobne kawałki, doprawiamy koperkiem, pieprzem i solą, mieszamy. Po wstępnym wymieszaniu składników dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy rozgniatając. Masę śledziową także robimy krojąc drobno osuszone płaty śledzi, cebulkę i jajka. Dodajemy świeżą żurawinę, majonez i mieszamy. Ostudzone muszle napełniamy masą twarogową i masą śledziową, po 5 muszli z każdą masą, układamy na półmisku. Podajemy jako zimną przekąskę.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń