Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe muszle nadziewane twarogiem z rzodkiewką, szczypiorem i ziołami, oraz masą śledziową z jajkiem i żurawiną.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1475
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6002
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18844
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1475
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6002
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18844
Składniki
Muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, studzimy. Twaróg umieszczamy w talerzu, rozgniatamy go. Składniki do masy twarogowej kroimy w drobne kawałki, doprawiamy koperkiem, pieprzem i solą, mieszamy. Po wstępnym wymieszaniu składników dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy rozgniatając. Masę śledziową także robimy krojąc drobno osuszone płaty śledzi, cebulkę i jajka. Dodajemy świeżą żurawinę, majonez i mieszamy. Ostudzone muszle napełniamy masą twarogową i masą śledziową, po 5 muszli z każdą masą, układamy na półmisku. Podajemy jako zimną przekąskę. Smacznego!!!