Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe muszle nadziewane twarogiem z rzodkiewką, szczypiorem i ziołami, oraz masą śledziową z jajkiem i żurawiną.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45670
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23143
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1431
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45670
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23143
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1431
Składniki
Muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, studzimy. Twaróg umieszczamy w talerzu, rozgniatamy go. Składniki do masy twarogowej kroimy w drobne kawałki, doprawiamy koperkiem, pieprzem i solą, mieszamy. Po wstępnym wymieszaniu składników dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy rozgniatając. Masę śledziową także robimy krojąc drobno osuszone płaty śledzi, cebulkę i jajka. Dodajemy świeżą żurawinę, majonez i mieszamy. Ostudzone muszle napełniamy masą twarogową i masą śledziową, po 5 muszli z każdą masą, układamy na półmisku. Podajemy jako zimną przekąskę. Smacznego!!!