Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie, akurat na czasie. :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 92
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 199
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 92
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 199
Składniki
Papryki umyć, odciąć ogonki i wydrążyć.
Mięsko przyprawić, dodać surowe jajko, ryż i drobno posiekana cebulkę oraz natkę pietruszki. Wymieszać z obranymi ze skórki, pokrojonymi pomidorami.
Układać farsz w paprykach, przekładając plastrami sera (jak makaronem w lasagne), tak aby ostatnia warstwą był farsz.
Zapiekać w piekarniku ok 35-40 minut. Pod koniec zapiekania, położyć na wierzch po plasterku sera.