Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane pieczarki kiełbasą i serem

Faszerowane pieczarki kiełbasą i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 154

Głównym składnikiem są oczywiście pieczarki :) Tak przygotowane stanowią wspaniałą przekąskę. Można także podać ze smażonymi ziemniaczkami.

Składniki

  • - 1 kg pieczarek
  • - pętko kiełbasy
  • - nieduża czerwona papryka
  • - cebula
  • - żółty ser
  • - 2 jajka
  • - bułka tarta
  • - olej
  • - przecier pomidorowy
  • - sól
  • - bazylia
  • - pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Faszerowane pieczarki kiełbasą i serem

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Pieczarki myjemy uważając, żeby skórki nie zetrzeć. Odcinamy ogonki i drobno kroimy. Paprykę, kiełbasę i cebulę również drobno kroimy. Wszystko oprócz pieczarek smażymy, dodając łyżkę lub dwie przecieru, sól, pieprz, bazylię. Na dnie pieczarek kładziemy ser i nakładamy farsz. Obtaczamy pieczarki w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na głębokim oleju ( pieczarki muszą być zalane około połowy ).

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń