Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane z piekarnika. Mogą być jako zakąska lub na obiad np. z młodymi ziemniaczkami z sosem koperkowym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96900
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1920
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5753
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5755
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96900
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1920
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5753
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5755
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z tym co napisano na opakowaniu. Odcinamy ogonki i drobno kroimy. Łyżeczką drążymy środek pieczarek. To co wydrążyliśmy łączymy z ogonkami. Paprykę, czosnek i cebulę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki i koperek siekamy. Na tarce ścieramy trochę żółtego sera.
Na patelnię dajemy łyżkę oleju i łyżkę masła. Rozgrzewamy. Następnie wsypujemy cebulę z czosnkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i smażymy dopóki cebulka lekko się nie zeszkli. Następnie wsypujemy ogonki i smażymy około 2 minut. Teraz dodajemy pokrojoną paprykę i kaszę. Mieszamy i dusimy pod przykryciem około 3 minut. Wsypujemy natkę i koperek, mieszamy i ściągamy patelnię z ognia.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy pieczarki. Napełniamy grzyby farszem i posypujemy z wierzchu serem. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni na 20 minut.