Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do farszu można dodać wszystko na co się ma ochotę. Ziemniaki zamiast gotować można owinąć w folie i piec w piekarniku około 1 godz. ale mnie się śpieszyło wiec najpierw ugotowałam, zrobiłam farsz i tylko zapiekłam
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1132
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4604
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1132
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4604
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować. Ugotować w łupinkach, ale należy uważać żeby nie były zbyt miękkie. Przekroić na pół, wydrążyć delikatnie.
W miseczce wymieszać miąsz z masłem, posiekanym szczypiorkiem i rozmarynem, oraz z pokrojoną w kosteczkę szynką i marynowaną dynią. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nałożyć do ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem bądź folią aluminiowa blaszce, posypać startym żółtym serem i zapiekać około 15 min w 190st….