Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka w wykonaniu przystawka, którą zachwycicie gości i domowników - figi z aromatycznym serem i chrupiącymi migdałami.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1114
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 684
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1114
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 684
Składniki
Figi myjemy, suszymy i nacinamy na krzyż (nie rozcinamy do końca). Ser pleśniowy kroimy w plasterki i wkładamy do środka fig. Figi umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy migdałami. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 12-13 minut. Podajemy z pieczywem i ulubionym sosem.