Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka w wykonaniu przystawka, którą zachwycicie gości i domowników - figi z aromatycznym serem i chrupiącymi migdałami.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 192
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20165
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 192
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20165
Składniki
Figi myjemy, suszymy i nacinamy na krzyż (nie rozcinamy do końca). Ser pleśniowy kroimy w plasterki i wkładamy do środka fig. Figi umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy migdałami. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 12-13 minut. Podajemy z pieczywem i ulubionym sosem.