Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepyszną przystawkę- zapiekane figi z serem pleśniowym, otulone szynką szwarcwaldzką, posypane orzechami i rukolą. Robi się je błyskawicznie, równie szybko znikają:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14436
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14436
Składniki
Dojrzałe figi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, naciąć na krzyż, lekko rozchylić. Do środka każdej figi włożyć pokruszony ser z niebieską pleśnią, kawałek sera camembert, owinąć figę plastrem szynki szwarcwaldzkiej i spiąć szpatułką (wykałaczką).
Do nagrzanego do 180 st. piekarnika włożyć figi i zapiekać około 5 minut (szynka powinna się zarumienić,ser zacząć rozpuszczać).
Figi posypać rukolą i orzechami (położyłam też po 1 czerwonej porzeczce, ale to już tylko dla przełamania koloru:) Podawać gorące. Polecam!