Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 939
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 939
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Danie jest bardzo proste ponieważ składa się tylko z trzech składników. Zaczynamy od pocięcia fig na cztery kawałki, ale nie do końca.
Następnie do środka wkładamy kiełki słonecznika .
Ser kroimy na cienkie plastry i plastry kroimy na mniejsze kawałki, tak by pasowały do pocięć fig.
Do pociętych fig dodajemy kawałki sera . Nagrzewamy piekarni opiekacz z góry nr 3 i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 10 minut do rozpuszczenia sera.
Wyjmujemy figi i na rozpuszczony ser kładziemy kiełki słonecznika. Możemy dodać jakiś ulubiony sos lub sok, ale ja tego nie robię to co jest przygotowane samo w sobie super smakuje. Polecam, pozdrawiam i smacznego.