Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1065
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 432
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 418
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1065
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 432
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 418
Składniki
Danie jest bardzo proste ponieważ składa się tylko z trzech składników. Zaczynamy od pocięcia fig na cztery kawałki, ale nie do końca.
Następnie do środka wkładamy kiełki słonecznika .
Ser kroimy na cienkie plastry i plastry kroimy na mniejsze kawałki, tak by pasowały do pocięć fig.
Do pociętych fig dodajemy kawałki sera . Nagrzewamy piekarni opiekacz z góry nr 3 i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 10 minut do rozpuszczenia sera.
Wyjmujemy figi i na rozpuszczony ser kładziemy kiełki słonecznika. Możemy dodać jakiś ulubiony sos lub sok, ale ja tego nie robię to co jest przygotowane samo w sobie super smakuje. Polecam, pozdrawiam i smacznego.