Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Danie jest bardzo proste ponieważ składa się tylko z trzech składników. Zaczynamy od pocięcia fig na cztery kawałki, ale nie do końca.
Następnie do środka wkładamy kiełki słonecznika .
Ser kroimy na cienkie plastry i plastry kroimy na mniejsze kawałki, tak by pasowały do pocięć fig.
Do pociętych fig dodajemy kawałki sera . Nagrzewamy piekarni opiekacz z góry nr 3 i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 10 minut do rozpuszczenia sera.
Wyjmujemy figi i na rozpuszczony ser kładziemy kiełki słonecznika. Możemy dodać jakiś ulubiony sos lub sok, ale ja tego nie robię to co jest przygotowane samo w sobie super smakuje. Polecam, pozdrawiam i smacznego.