Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Składniki
Danie jest bardzo proste ponieważ składa się tylko z trzech składników. Zaczynamy od pocięcia fig na cztery kawałki, ale nie do końca.
Następnie do środka wkładamy kiełki słonecznika .
Ser kroimy na cienkie plastry i plastry kroimy na mniejsze kawałki, tak by pasowały do pocięć fig.
Do pociętych fig dodajemy kawałki sera . Nagrzewamy piekarni opiekacz z góry nr 3 i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 10 minut do rozpuszczenia sera.
Wyjmujemy figi i na rozpuszczony ser kładziemy kiełki słonecznika. Możemy dodać jakiś ulubiony sos lub sok, ale ja tego nie robię to co jest przygotowane samo w sobie super smakuje. Polecam, pozdrawiam i smacznego.