Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z dorsza w sosie pomidorowym z warzywami, bardzo smaczne i proste w wykonaniu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5671
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8895
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7951
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5455
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5671
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8895
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7951
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5455
Składniki
Kostki z dorsza odmrażamy i czekamy aż odsączą się z wody na sicie. Gotowe kostki dorsza solimy i pieprzymy i smażymy na gorącym oleju po 5 minut z każdej strony. Usmażone kawałki dorsza wykładamy na talerz a na patelnię wkładamy pokrojoną w pół plastry cebule, w kawałki paprykę i starte na wiórka marchew z pietruszką. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Podczas duszenia dodajemy wszystkie suche przyprawy. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy pastę rosołową, zieleninę, wodę i koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy. Jeżeli w smaku sos jest dobry to kończymy duszenie sosu. Przygotowujemy pojemnik, dno wykładamy warstwą sosu, warstwą ryby i tak do wyczerpania się składników. Pojemnik przykrywamy dopiero jak wszystko wystygnie. Wstawiamy do lodówki, podajemy na zimno z pieczywem. Smacznego !!!