Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z dorsza w sosie pomidorowym z warzywami, bardzo smaczne i proste w wykonaniu.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 76
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 57
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 52
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 92
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 76
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 57
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 52
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 92
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Składniki
Kostki z dorsza odmrażamy i czekamy aż odsączą się z wody na sicie. Gotowe kostki dorsza solimy i pieprzymy i smażymy na gorącym oleju po 5 minut z każdej strony. Usmażone kawałki dorsza wykładamy na talerz a na patelnię wkładamy pokrojoną w pół plastry cebule, w kawałki paprykę i starte na wiórka marchew z pietruszką. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Podczas duszenia dodajemy wszystkie suche przyprawy. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy pastę rosołową, zieleninę, wodę i koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy. Jeżeli w smaku sos jest dobry to kończymy duszenie sosu. Przygotowujemy pojemnik, dno wykładamy warstwą sosu, warstwą ryby i tak do wyczerpania się składników. Pojemnik przykrywamy dopiero jak wszystko wystygnie. Wstawiamy do lodówki, podajemy na zimno z pieczywem. Smacznego !!!