Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z dorsza w sosie pomidorowym z warzywami, bardzo smaczne i proste w wykonaniu.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Kostki z dorsza odmrażamy i czekamy aż odsączą się z wody na sicie. Gotowe kostki dorsza solimy i pieprzymy i smażymy na gorącym oleju po 5 minut z każdej strony. Usmażone kawałki dorsza wykładamy na talerz a na patelnię wkładamy pokrojoną w pół plastry cebule, w kawałki paprykę i starte na wiórka marchew z pietruszką. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Podczas duszenia dodajemy wszystkie suche przyprawy. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy pastę rosołową, zieleninę, wodę i koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy. Jeżeli w smaku sos jest dobry to kończymy duszenie sosu. Przygotowujemy pojemnik, dno wykładamy warstwą sosu, warstwą ryby i tak do wyczerpania się składników. Pojemnik przykrywamy dopiero jak wszystko wystygnie. Wstawiamy do lodówki, podajemy na zimno z pieczywem. Smacznego !!!