Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z dorsza w sosie pomidorowym z warzywami, bardzo smaczne i proste w wykonaniu.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13266
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 463
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9792
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13266
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 463
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9792
Składniki
Kostki z dorsza odmrażamy i czekamy aż odsączą się z wody na sicie. Gotowe kostki dorsza solimy i pieprzymy i smażymy na gorącym oleju po 5 minut z każdej strony. Usmażone kawałki dorsza wykładamy na talerz a na patelnię wkładamy pokrojoną w pół plastry cebule, w kawałki paprykę i starte na wiórka marchew z pietruszką. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Podczas duszenia dodajemy wszystkie suche przyprawy. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy pastę rosołową, zieleninę, wodę i koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy. Jeżeli w smaku sos jest dobry to kończymy duszenie sosu. Przygotowujemy pojemnik, dno wykładamy warstwą sosu, warstwą ryby i tak do wyczerpania się składników. Pojemnik przykrywamy dopiero jak wszystko wystygnie. Wstawiamy do lodówki, podajemy na zimno z pieczywem. Smacznego !!!