Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka w cieście francuskim, czyli sycąca przekąska, która sprawdzi się na drugie śniadanie do pracy lub jako poczęstunek dla gości. Niewiele pracy, a efekt zachwyca.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1006
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101531
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6033
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1006
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101531
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6033
Składniki
Kurczaka opłucz, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawami. Kawałki kurczaka podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem (po 2-3 minuty z każdej strony).
Cebulę i papryki pokrój w kostkę.
Rozwiń arkusze ciasta francuskiego. Każdy z nich podziel na 6 kwadratów. Na każdym z nich rozsmaruj keczup. Patrząc po przekątnej, na połowie rozłóż kurczaka z papryką i cebulą. Ciasto złóż na kształt trójkąta, zlep rogi.
Do miseczki wbij jajko i rozbełtaj je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj przekąski z ciasta francuskiego. Każdą z nich oprósz ziarnami sezamu.
Filety z kurczaka w cieście francuskim piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni (grzałka góra-dół) przez około 20 minut.