Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka w cieście francuskim, czyli sycąca przekąska, która sprawdzi się na drugie śniadanie do pracy lub jako poczęstunek dla gości. Niewiele pracy, a efekt zachwyca.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 938
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 938
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Kurczaka opłucz, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawami. Kawałki kurczaka podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem (po 2-3 minuty z każdej strony).
Cebulę i papryki pokrój w kostkę.
Rozwiń arkusze ciasta francuskiego. Każdy z nich podziel na 6 kwadratów. Na każdym z nich rozsmaruj keczup. Patrząc po przekątnej, na połowie rozłóż kurczaka z papryką i cebulą. Ciasto złóż na kształt trójkąta, zlep rogi.
Do miseczki wbij jajko i rozbełtaj je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj przekąski z ciasta francuskiego. Każdą z nich oprósz ziarnami sezamu.
Filety z kurczaka w cieście francuskim piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni (grzałka góra-dół) przez około 20 minut.