Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na kolację? A może przychodzą znajomi a Wy nie wiecie co tym razem przygotować? Polecam filety rybne w zalewie – są tak delikatne, że rozpływają się w ustach. Do tego świeże, najlepiej domowej roboty pieczywo i sukces gwarantowany :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11912
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16308
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5215
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11912
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16308
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5215
Składniki
Filety rybne (dowolny rodzaj) kroimy na kawałki, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na oleju, odstawiamy do przestudzenia.
Wszystkie składniki zalewy (za wyjątkiem octu) mieszamy razem i zagotowujemy.
3 średnie cebule kroimy w półplasterki i dusimy w 1/4 szklanki oleju. Dodajemy 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego (100g), chwilę jeszcze dusimy i przekładamy do zagotowanej zalewy. Dodajemy 1/4 szklankę octu, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Upieczone filety układamy warstwami, przekładając je cebulą z zalewy. Całość zalewamy zalewą i wkładamy do lodówki na 2 godziny.