Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane filety możemy podać do drugiego dania, albo możemy je włożyć do zalewy octowej i będziemy mieli pyszne filety śledziowe opiekane. Po prostu pychotka.
nóż, ręcznik papierowy, talerze, miska, widelec, patelnia,
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 144
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 144
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
Filety śledziowe umyć , osuszyć , pokroić na połówki ( kawałki). Następnie przygotować talerz z mąką, talerz z bułką tartą oraz miskę z rozbełtanymi jajkami wymieszanymi z przyprawą do ryb. Kawałki filetów śledziowych przyprawić solą i pieprzem , obtaczać w mące , następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Filety śledziowe po umyciu i osuszeniu pokrojone na kawałki.
Panierowanie.
Smażenie.
Gotowe do podania.