Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj filety śledziowe w zalewie octowej, proste i bardzo smaczne o łagodnym delikatnie słodko kwaśnym smaku. Polecam
garnek, patelnia, nóż, ręcznik papierowy, talerze na panierkę,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22700
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4812
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45149
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22700
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4812
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45149
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Składniki
Filety śledziowe; Filety śledziowe umyć , osuszyć , pokroić na połówki ( kawałki). Następnie przygotować talerz z mąką, talerz z bułką tartą oraz miskę z rozbełtanymi jajkami wymieszanymi z przyprawą do ryb. Kawałki filetów śledziowych przyprawić solą i pieprzem , obtaczać w mące , następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Zalewa; Wodę gotujemy z przyprawami i pokrojoną w półplasterki lub w piórka cebulą, gotujemy około 15 minut, na koniec dodajemy ocet chwilę jeszcze gotujemy i zdejmujemy z ognia. Usmażone filety śledziowe zalewamy przygotowaną zalewą, odstawiamy w chłodne miejsce . Po dwóch - trzech dniach śledzie gotowe do spożycia. Smacznego.
Śledzie gotowe do spożycia.