Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś się lekko stresuję bo obiad późno gotuję, ale jest i to mój ulubiony i szybki.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Składniki
Przygotować kupne flaki z Biedronki.
Do garnka wlać 1,5 litra wody i dodać suszone warzywa.
Flaki dokładnie wypłukać aż nie będzie mętna woda.
Dodać je do garnka z wodą i warzywami.
Gotować do miękkości flaków.Gdy wyparuje około pół litra wody to flaki są już miękkie, można dodać smalec lub olej.
Dodać przyprawę do flaków.
Następnie majeranek i jeszcze chwilę po gotować doprawić do smaku.
Na patelni zapalić mąkę i ją rozrobić z wywarem od flaków, zalać flaki i zagotować.
Flaczki podałam z bułką bo tak lubimy najbardziej.