Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś się lekko stresuję bo obiad późno gotuję, ale jest i to mój ulubiony i szybki.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
Przygotować kupne flaki z Biedronki.
Do garnka wlać 1,5 litra wody i dodać suszone warzywa.
Flaki dokładnie wypłukać aż nie będzie mętna woda.
Dodać je do garnka z wodą i warzywami.
Gotować do miękkości flaków.Gdy wyparuje około pół litra wody to flaki są już miękkie, można dodać smalec lub olej.
Dodać przyprawę do flaków.
Następnie majeranek i jeszcze chwilę po gotować doprawić do smaku.
Na patelni zapalić mąkę i ją rozrobić z wywarem od flaków, zalać flaki i zagotować.
Flaczki podałam z bułką bo tak lubimy najbardziej.