Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś się lekko stresuję bo obiad późno gotuję, ale jest i to mój ulubiony i szybki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4171
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 668
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17383
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3244
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 211
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4171
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 668
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17383
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3244
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 211
Składniki
Przygotować kupne flaki z Biedronki.
Do garnka wlać 1,5 litra wody i dodać suszone warzywa.
Flaki dokładnie wypłukać aż nie będzie mętna woda.
Dodać je do garnka z wodą i warzywami.
Gotować do miękkości flaków.Gdy wyparuje około pół litra wody to flaki są już miękkie, można dodać smalec lub olej.
Dodać przyprawę do flaków.
Następnie majeranek i jeszcze chwilę po gotować doprawić do smaku.
Na patelni zapalić mąkę i ją rozrobić z wywarem od flaków, zalać flaki i zagotować.
Flaczki podałam z bułką bo tak lubimy najbardziej.