Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś się lekko stresuję bo obiad późno gotuję, ale jest i to mój ulubiony i szybki.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Przygotować kupne flaki z Biedronki.
Do garnka wlać 1,5 litra wody i dodać suszone warzywa.
Flaki dokładnie wypłukać aż nie będzie mętna woda.
Dodać je do garnka z wodą i warzywami.
Gotować do miękkości flaków.Gdy wyparuje około pół litra wody to flaki są już miękkie, można dodać smalec lub olej.
Dodać przyprawę do flaków.
Następnie majeranek i jeszcze chwilę po gotować doprawić do smaku.
Na patelni zapalić mąkę i ją rozrobić z wywarem od flaków, zalać flaki i zagotować.
Flaczki podałam z bułką bo tak lubimy najbardziej.