Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 580
Dodano: 17.10.2010
Odsłon: 19280
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
w duzym garnku ugotowac nozke cieleca z wolowina, tak aby powstal kleik...przecedzic powstaly bulion,oddzielic miesko i drobno pokroic
w innym garnku podsmazyc cebule,boczek,choriso,papryke ,pomidory,marchewke...zalac bulionem,dodac flaki i cieciorke(ktora byla odgotowana odzielnie przez 15min i odcedzona)...gotowac do miekkosci(cieciorka musi byc bardzo miekka),a na koniec dodajemy usmazone na zloty kolor plastry kaszanki, tak by sie nie rozpadly(moze byc inna czarna kielbasa) i mieso
ja dodaje dla koloru slodka papryke i majeranek...smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

madzik601 26 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
mniam :-)11 Kto głosował? | Odpowiedz

camellia 17 października 2010Zgłoś do usunięcia
z tymi dodatkami,to nie jest moj pomysl...zostalam zaproszona do malenkiej rodzinnej restauracji...mama kucharka hiszpanka...zupke ugotowalam tak jak ja widzialam i kaszanka tez byla,ale w stylu hiszpanskim...moj maz,tez nie lubi kaszanki,podaje ja oddzielnie...jezeli chodzi o" grzybki w barszczu",to mozna napiac o tym historie11 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 17 października 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis, choć jak dla mnie za dużo "grzybów w barszczu". Ale napewno dodatek chioriso, papryki, mięska (cielęcego czy wieprzowiny) bardzo wzbogaci smak, ale kaszanka to już chyba przesada. Ale pomysł ciekawy.0 Kto głosował? | Odpowiedz

camellia 17 października 2010Zgłoś do usunięcia
to prosze jej nie dodawac...nie kazdy lubi kaszanke...tak jak nie kazdy lubi potrawy pikantne itd.11 Kto głosował? | Odpowiedz

EwaXXX124 17 października 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis być może byłby ciekawszy gdyby nie ta kaszanka która z pewnością nie jest czarną kiełbasą . Poza tym ładnie wygląda i jestem smakoszem flaczków ale ta kompozycja mnie zniechęca.0 Kto głosował? | Odpowiedz