Do góry

Przekąski Przepis na:

Fondue w bułkach

Fondue w bułkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 645 Ocena: 12772

Dodano:

Odsłon: 242

Czyli topiony ser z brokułami.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fondue w bułkach

Przygotowanie

  1. Brokuła ugotowałam pięć minut w osolonej wodzie, na kolejne pięć minut zostawiłam go po wyłączeniu ognia. Można wyjmować.

    Bułki odkroiłam od góry i wybrałam miąższ.

    Fondue robi się w pięć ciągle minut trzeba tylko ciągle mieszać.

    W rondelku rozpuściłam margarynę na małym ogniu, dodałam mękę i wymieszałam. Trochę podsmażyłam mieszając. Wlałam mleko, rozrobiłam, potem dodałam część wina i pokrojony ser, mieszałam. Gdy zaczął się rozpuszczać dodałam resztę wina i przyprawy i mieszałam.

    Gorące nalałam do bułek.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń