Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najłatwiejsza tarta. Ciasto francuskie, gruszka pokrojona w wachlarzyki, ser z pleśnią i orzeszki piniowe. Przepyszna.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3882
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19795
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2936
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4061
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3882
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19795
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2936
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4061
Składniki
Odcinamy kawałek ciasta francuskiego wielkości foremki do pieczenia i wykładamy foremkę. Robimy mały brzeżek, najwyżej 1 cm, żeby ciasto nie było za wysokie. Smarujemy oliwą.
Gruszki ze skórką przecinamy na pół. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plastry. Nie docinamy ich do końca, aby powstały wachlarzyki. Układamy na cieście.
Ser kroimy w kawałeczki lub po prostu kruszymy i rozładamy po całej tarcie. Posypujemy orzeszkami piniowymi i tymiankiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy 18-20 minut na złoty kolor. Smacznego! Przed podaniem można polać miodem.