Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka prosta i w przygotowaniu, idealna jako przekąska, czy danie główne
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116524
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7966
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1524
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116524
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7966
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1524
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Składniki
Brokuły dzielimy na różyczki i przez 5 minut gotujemy na parze. Pieczarki, ser mozzarella i szynkę kroimy w plasterki.
Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zaginamy dookoła brzegi, tak by powstała nam foremka, całe ciasto nakłuwany widelcem ( żeby nie wyrosło) i pieczemy w piekarniku przez 10 minut.
W tym czasie jajka lekko ubijamy, dodajemy odrobinę gęstego jogurtu, przyprawy, sos sojowy i dokładnie mieszamy.