Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska lub danie główne.Można spożywać również na zimno:)
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4739
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 76
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 90
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4739
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 76
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 90
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić, na maśle ,dodać pokrojone w talarki pieczarki i usmażyć. Dodać mięso mielone,posiekany lubczyk i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć dopóki mięso nie będzie ładnie usmażone. Doprawić do smaku przyprawami i wystudzić.
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować ketchupem. Na wierzch dać plasterki sera żółtego, a na ser wyłożyć mięso z pieczarkami. Dwa boki zawinąć tak by farsz nie wypłynął i zwinąć całość w roladę. Połowę rolady pokroiłam w 1,5 cm paski,położyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą połowę rolady upiekłam w całości. Posmarować roztrzepanym jajkiem i dać do nagrzanego piekarnika do 190st. Piec do złotego koloru. Gotowe posypać zieleniną.
Smacznego życzę!