Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuski smakołyk z pieczarkami i mięsem indyka.

Francuski smakołyk z pieczarkami i mięsem indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 4650

Świetna przekąska lub danie główne.Można spożywać również na zimno:)

Składniki

  • 500g pieczarek
  • 2 cebule
  • lubczyk 3 gałązki
  • mięso mielone z indyka 400g
  • ser żółty 15dkg
  • ketchup pikantny
  • Ciasto francuskie
  • czosnek 3 ząbki
  • masło 1/4 kostki
  • jajko do posmarowania ciasta
  • pieprz,sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić, na maśle ,dodać pokrojone w talarki pieczarki i usmażyć.
    Dodać mięso mielone,posiekany lubczyk i czosnek przeciśnięty przez praskę.


    Smażyć dopóki mięso nie będzie ładnie usmażone.

    Doprawić do smaku przyprawami i wystudzić.

  2. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować ketchupem.

    Na wierzch dać plasterki sera żółtego, a na ser wyłożyć mięso z pieczarkami.


    Dwa boki zawinąć tak by farsz nie wypłynął i zwinąć całość w roladę.


    Połowę rolady pokroiłam w 1,5 cm paski,położyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Drugą połowę rolady upiekłam w całości.


    Posmarować roztrzepanym jajkiem i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.

    Piec do złotego koloru.

    Gotowe posypać zieleniną.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń