Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urocze koszyczki jako przekąska, można podać na zimno, ciepło, wystarczy polać ulubionym sosem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 436
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 436
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Składniki
1. Mięso kroimy w drobna kostkę, doprawiamy przyprawą oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni smażymy obrana, drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy obrane, starte na tarce o dużych oczkach marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę.
3. Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy najlepiej dużym kubkiem koła, układamy w formie do muffin.
4. W środku ciasta umieszczamy po łyżce mięsa. 5. Na wierzch wykładamy warzywa i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 6. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego.